دئدیم … دئدی – علی آقا واحد

دئدیم ای غنچه دهن کؤنلومی قان ایله میسن
دئدی بیجا یئره عشقیمده فغان ایله میسن
دئدیم انصاف ائیله اینجیتمه منی عاشقینم
دئدی گئت، سریمی عیان ایله میسن
دئدیم آغلاتما منی سرو بویون شوقینده
دئدی گؤز یاشینی بیهوده روان ایله مسین
دئدیم آخر گوزه لیم باغ و بهاریم سنسن
دئدی سن عمرینی حسرتله خزان ایله میسن
دئدیم آز چکمه میشم گؤزلرینین حسرتینی
دئدی اؤز کؤنلونی یئر سیز نگران ایله میسن
دئدیم عشقینده اسیرم منه بس خیری نه دیر
دئدی اولده بو سوداده زیان ایله میسن
دئدیم عشق آتشی نیلر منه قورخان ده گیلم
دئدی بیچاره یانارسان نه گومان ایله میسن
دئدیم ای گول من ازلدن ده گؤزه ل عاشقیم
دئدی سن روحینی عشق ایله جوان ایله میسن
دئدیم هر گون سر کویینده دولانماقدیر ایشیم
دئدی واحد نه گؤزل یئر ده مکان ایله میسن

تورکی شعر

تهیه سس فلفل تند

فلفل قرمز تند: ۱۰۰ گرم

سیر خرد شده: ۴ حبه

شکر: ۱ قاشق غذاخوری

سرکه سفید: ۲ قاشق غذاخوری

نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه سس فلفل چیلی یا تند به این صورت است که ابتدا فلفل قرمز تازه را داخل غذاساز می‌ریزید. سپس سیر، شکر، نمک و سرکه را به آن اضافه می‌کنید. مواد را خوب با غذاساز یا میکسر مخلوط می‌کنید. زمانی که فلفل‌ها و سیرها به خوبی خرد شدند و مواد یکدست شد، آن‌ها را داخل یک قابلمه کوچک بریزید و با شعله ملایم روی حرارت قرار دهید. به مدت 10 دقیقه  مقداری از سس را با احتیاط بچشید و مطمئن شوید که نمک آن کافی است. مراقبت باشید این سس به تنهایی بسیار تند است و بهتر است به مقدار کم از آن را امتحان کنید. بعد از اینکه سس به غلظت و رنگ مناسبی رسید و ۱۰ دقیقه از پخت آن گذشت، گاز را خاموش کنید.

سس را داخل یک شیشه خشک و تمیز که درب محکمی دارد، بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید. این مقدار سس معمولا اندازه یک شیشه یا لیوان فرانسوی دسته‌دار می‌شود. اگر دوست دارید سس شما تندتر شود می‌توانید از نوع فلفل تندتری استفاده کنید. برای کم کردن مقدار تندی می‌توانید از فلفل قرمز شیرین در کنار فلفل قرمز تند استفاده کنید و تندی سس را طبق ذائقه خودتان تنظیم کنید. یادتان باشد به جای فلفل قرمز تند می‌توانید از فلفل سبز تند و تیز استفاده کنید.